Crna Gora

Crna Gora ima dobre uslove za razvoj svih vrsta turizma, pošto posjeduje lijepe plaže, planinski region na sjeveru, bogatu kulturnu baštinu i dobro očuvanu prirodnu sredinu. Crna Gora prerasta u poznato turističko odmaralište.

Skoro sve ekonomske aktivnosti Crne Gore usmjerene su na razvoj turizma., ona je sebi za cilj postavila razvoj Crne Gore u elitnu turističku destinaciju.

Crna Gora je pomorska zemlja sa dugom pomorskom tradicijom ona dio svoje istorije vezuju za more i pomorstvo. Kotor je bio staro pomorsko središte ovog dela Jadrana.

Takođe, postoji redovna pomorska linija feribotom Bar-Bari.

U Crnoj Gori postoje 2 aerodroma, aerodrom Podgorica i aerodrom Tivat. Prvi aerodrom je najvažniji u zemlji, dok je drugi važan za ljetnji turizam.
Crnogorska kuhinja je rezultat geografskog položaja Crne Gore i njene duge istorije.

Italijanski uticaj na tradicionalna jela u kontinentalnom delu Crne Gore i njenoj jadranskoj obali je vidljiv u načinu pripremanju hleba, mesa, sira, vina i alkoholnih pića, supa i čorbi.

Drugi veliki uticaj potiče sa Levanta i iz ostalih dijelova mediterana. Uticaj kontinentalne Evrope je najviše traga ostavio na pripremanje dezerata.

Crnogorska kuhinja zavisi od geografskog položaja, pošto se jela koja se služe na primorju razlikuju od jela u sjevernim brdskim predelima. Na primorju je velik uticaj mediteranske kuhinje, sa uobičajenim jelima od morskih plodova (ribe, hobotnice, škampe i lignje).

Od crnogorskih jela poznata je njeguški pršut. Poznate vrste vina iz Crne Gore su vranac (crno vino) i krstač (bijelo vino).

Kontakt podaci
Tara Apartments
Sutomore, Crna Gora

+382 68 329 462
+382 67 437 530

nogaga77@gmx.de
Podijelite našu stranicu