Izleti

Bar, Stari Bar

Stari dio grada, Stari Bar, pominje se u dokumentima koji potiču iz 10. vijeka. I pored mnogih zemljotresa i ratova, sačuvani su ostaci zidina i tvrđava sa kojoj je predivan pogled na cijeli grad i okolinu.
Detaljnije

Petrovac

Poznat je po letnjem turizmu i rimskom mozaiku iz 3. veka kojim je prikazan bog sna, Hipnos. Gradska plaža je duga oko 600 m i jedna je od najlepših na tom delu Jadrana. U blizini grada se nalaze dva ostrva, Katic i Sveta Neđelja.
Detaljnije

Cetinje i Lovćen

Cetinje je istorijska i sadašnja prijestonica Crne Gore (glavni grad Crne Gore je Podgorica). Grad je smješten u istoimenomkraškom polju koje se nalazi u južnom dijelu republike, podno planine Lovćen, na prosječnoj nadmorskoj visini od 670 m.
Detaljnije

Skadarsko jezero

Skadarsko jezero je najveće jezero u Crnoj Gori i na Balkanskom poluostrvu, površine 369,7 km².
Detaljnije

Biogradsko Jezero

Biogradsko jezero je najveće planinsko jezero u Crnoj Gori. Nalazi se na planini Bjelasici, 16 km severoitočno od Kolašina. Udaljeno je 4 km od magistralnog puta Kolašin—Mojkovac. Sa šumovitom okolinom čini najlepši deo nacionalnog parka Biogradska Gora.
Detaljnije

Kotor

Stara mediteranska kotorska luka, okružena gradskim zidinama, je vrlo dobro sačuvana i pod zaštitom je UNESKO-a, kao svetska kulturna baština. Između 1420-1797 Kotor je sa okolinom pripadao Veneciji pa je venecijanski uticaj ostavio trag na gradskoj arhitekturi. Kotorski zaliv (Boka kotorska) jedan je od najdubljih i najdužih zaliva na Jadranskom moru pa se često naziva najjužnijim fjordom Evrope.
Detaljnije

Herceg Novi

Herceg Novi je primorsko mjesto smješteno na ulazu u Boku kotorsku i podno planine Orjen.
Detaljnije

Manastir Ostrog

Manastir Ostrog je pravoslavni manastir smješten uz skoro vertikalnu liticu, visoko na planini Ostroška greda u Crnoj Gori. Posvećen je Svetom Vasiliju Ostroškom.
Detaljnije
Kontakt podaci
Tara Apartments
Sutomore, Crna Gora

+382 68 329 462
+382 67 437 530

nogaga77@gmx.de
Podijelite našu stranicu